20 راه که روند پیر شدن چشم شما را تغییر میدهد

یک نظرسنجی اخیر نشان داد کم شدن بینایی با افزایش سن اجتناب ناپذیر است. مطمئنا، پیری می‌تواند بر چشم شما تأثیر بگذارد – اما کاهش بینایی یک قاعده و قانون نیست. در سال 2020 آکادمی چشم پزشکی آمریکا 20 تغییر معمول در بینایی و سلامت چشم را ارائه داد که افراد مسن باید مراقب آن باشند و از بهترین روش‌ها برای محافظت از بینایی خود استفاده کنند.

علائم رایج پیری چشم

  1. مشکل در خواندن یک نوشته واضح

دوربینی یا پیرچشمی بعد از 40 سالگی بسیار رایج است. این امر باعث می‌شود فعالیت‌های نزدیک مانند خواندن یا خیاطی چالش برانگیزتر باشد. عینک مطالعه می‌تواند کمک‌کننده باشد.

  1. مشکل دیدن در شب

افراد مسن ممکن است متوجه شوند که چشمان آنها بیشتر از گذشته به تنظیم و تمرکز در تاریکی نیاز دارد. مطالعات نشان داده‌اند که سلول‌های میله‌ای چشم که مسئول دید کم نور هستند، با افزایش سن ضعیف می‌شوند. به همین دلیل رانندگی در شب یا در هوای نامناسب سخت‌تر می‌شود. پلیس راهنمایی توصیه می‌کند که افراد مسن رانندگی را به ساعات روز محدود کنند.

  1. خشکی چشم

هر چه سن بالاتر می‌رود چشم افراد مسن، تمایل کمتری برای تولید اشک دارد، این بیماری ناراحت کننده چشم به نام خشکی چشم است. خشکی چشم به ویژه در زنانی که یائسگی را تجربه کرده‌اند شایع است. بسته به شدت خشکی، چشم پزشک بهترین درمان را برای شما توصیه می‌کند.

  1. اشیاء با پس زمینه ترکیب می‌شوند

ممکن است تشخیص اجسام از زمینه‌های مشابه رنگ، مانند شیر در یک فنجان سفید، دشوارتر شود. به این حالت از دست دادن حساسیت کنتراست می‌گویند. تکنیک‌های بینایی کمی برای کمک به این امر وجود دارد، مانند استفاده از رنگ‌های متضاد در خانه.

  1. پلک‌های قرمز و متورم

بلفاریت، التهاب پلک، به دلیل تغییرات هورمونی با افزایش سن شایع‌تر می‌شود. علائم شامل قرمز یا متورم شدن چشم‌ها، احساس پوسته پوسته شدن در اطراف مژه‌ها یا درد است.

  1. لکه‌ها یا نقاط شناور در دید شما هستند

زجاجیه یا ماده ژله مانند که وسط چشم را پر می‌کند، با افزایش سن می‌تواند ضخیم یا کوچک شود. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، توده‌های کوچک ژل می‌توانند تشکیل شده و باعث ایجاد نقاط شناور در بینایی ما شوند. این حالت معمولاً بی ضرر است، اما باید با چشم پزشک مشورت شود یا به بینایی سنجی مراجعه شود.

  1. چشمک‌های نورانی

هنگامی که افراد گاهی اوقات دچار چشمک‌ها و جرقه‌های نورانی در چشم می‌شوند، اغلب نشانه پیری است. این چشمک‌ها زمانی رخ می‌دهند که زجاجیه روی شبکیه ساییده یا کشیده می‌شود. مانند نقاط شناور، افزایش ناگهانی و تکرار این موضوع باید با چشم پزشک در میان گذاشته شود.

  1. حساسیت به نور خیره‌کننده

افراد مسن با شرایط خاص چشمی می‌توانند بطور فزاینده‌ای به تابش خیره‌کننده حساس شوند. یک راه خوب برای به حداقل رساندن ناراحتی این است که از فیلتر مات روی دستگاه‌های دیجیتالی استفاده کنید، نور را در خانه تنظیم کنید و در خارج از منزل چشم خود را با عینک آفتابی و کلاه لبه پهن بپوشانید.

  1. آب مروارید

آب مروارید زمانی اتفاق می‌افتد که عدسی داخل چشم ما کدر می‌شود و دید را دشوار می‌کند. آب مروارید را می‌توان با جراحی درمان کرد.

  1. دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)

AMD یک بیماری شایع چشمی است که معمولاً در بزرگسالان بالای 50 سال دیده می‌شود. اگرچه ممکن است بیماران در مراحل اولیه بیماری متوجه علائم نشوند، اما بینایی مرکزی در نهایت کاهش می‌یابد. بسته به نوع AMD ، درمان متفاوت است.

  1. گلوکوم

گلوکوم در هر سنی قابل تشخیص است، اما این بیماری بیشتر در میان افراد مسن شایع است. این بیماری به عصب بینایی آسیب می‌رساند و در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند منجر به نابینایی شود. از آنجا که علائم غالباً مورد توجه قرار نمی‌گیرند، انجام معاینات منظم چشم بهترین اقدام پیشگیرانه برای محافظت در برابر از دست دادن بینایی است.

  1. رتینوپاتی دیابتی

رتینوپاتی دیابتی یکی دیگر از علل اصلی کاهش بینایی در بزرگسالان است. هنگامی که فرد مبتلا به دیابت سطح بسیار بالایی از قند خون را تجربه می‌کند، رگ‌های خونی در شبکیه چشم آسیب می‌بیند و بینایی به خطر می‌افتد. گزینه‌های درمانی مختلفی برای رتینوپاتی دیابتی وجود دارد.

  1. ملانوم چشمی

اگرچه ملانوم چشمی نادر است، اما شایع‌ترین سرطان چشم است و با افزایش سن در بزرگسالان شایع‌تر است. معاینات معمول چشم به ویژه برای ابتلا به ملانوم چشمی بسیار مهم است زیرا علائم اولیه اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرند. تشخیص با معاینه اتساع چشم آغاز می‌شود.

  1. سقوط و افتادن از ارتفاع می‌تواند باعث صدمات تهدیدکننده بینایی شود

با افزایش سن به دلیل تغییر در تعادل و بینایی احتمال افتادن بیشتر می‌شود. این می تواند منجر به صدمات جدی از جمله صدمات چشمی شود – که اغلب در خانه اتفاق می‌افتد. برای به حداقل رساندن خطر سقوط می‌توان تنظیمات ساده‌ای را در اطراف خانه انجام داد، از جمله می‌توان به گوشه‌های تیز مبلمان و وسایل منزل اشاره کرد، نرده‌ها را محکم کرد و از ضد لغزش بودن فرش‌ها و تشک‌ها اطمینان حاصل کرد.

  1. اختلال در خواب

تحقیقات نشان می‌دهد چشم‌های ما با افزایش سن، نور آبی کمتری جذب می‌کنند. به همین دلیل است که بدن ما اغلب در سال‌های بعد ملاتونین کمتری تولید می‌کند و می‌تواند چرخه‌های طبیعی خواب و بیداری ما را مختل کند. همچنین اعتقاد بر این است که مشکلات خواب در افرادی که مبتلا به گلوکوم و بیماری دیابتی چشم هستند شایع‌تر است.

چگونه از چشمان خود – و سلامت کلی خود – با افزایش سن محافظت کنیم

  1. علائم بیماری‌ها ممکن است ابتدا در چشم شما ظاهر شود

معاینات معمول چشم نه تنها برای پیشگیری از بیماری‌های خاموش چشم مهم است، بلکه برای اطمینان از سلامت کلی شما نیز مهم است. شرایط سلامتی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، کمبود ویتامین و چندین بیماری را می‌توان از طریق چشم قبل از بروز هرگونه علائم تشخیص داد.

  1. دانستن سابقه سلامتی خانواده می‌تواند از آینده شما محافظت کند.

شناسایی عوامل خطرساز شما برای جلوگیری از بیماری‌های جدی چشم بسیار مهم است. سابقه خانوادگی، قومیت، سن و سایر عوامل باید در طول معاینه معمول چشم با چشم پزشک مشورت شود.

  1. زندگی سالم به ویژه با افزایش سن اهمیت دارد

ورزش، تغذیه مناسب و سایر عادات سالم همیشه برای هر جنبه‌ای از سلامت شما مهم بوده است. با این حال، پیامدها بیشتر با افزایش سن احساس می‌شوند. کاهش خطر برخی بیماری‌ها مانند چاقی یا دیابت، از چشم شما نیز محافظت می‌کند.

  1. ابزارهای کم بینایی می‌توانند کمک کننده باشند

کم بینایی جزء طبیعی پیری نیست، اما برای کسانی که دچار بیماری بینایی ناشی از بیماری چشم می‌شوند، چندین ابزار کم بینایی وجود دارد که می‌تواند به حفظ استقلال آنها کمک کند. این ابزارها از برنامه‌های تلفن‌های هوشمند که متن را با صدای بلند می‌خوانند تا بزرگنمایی‌های دستی متغیر است. یک تیم توانبخشی کم بینایی با توصیه‌های شخصی برای سهولت زندگی کمک خوبی است.

20- برنامه‌ریزی کنید که با افزایش سن، چشم‌های خود را بیشتر چک کنید

با بالا رفتن سن، بیشتر اوقات معاینه چشم را انجام دهید تا مطمئن شوید همه چیز در مورد سلامت چشم شما خوب است. به همه بزرگسالان سالم توصیه می‌شود تا سن 40 سالگی با چشم پزشک معاینه اولیه چشم را انجام دهند. سالمندان بالای 65 سال باید هر یک تا دو سال یکبار به چشم پزشک مراجعه کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *