بازار کار چشم پزشکی

بازار کار چشم پزشکی در سال 1401، فرصتها و تهدیدها

بازار کار چشم پزشکی، موقعیتهای شغلی بسیاری را برای علاقه مندان به این رشته پزشکی فراهم آورده است. فرصتها به دلیل وجود مراکز تخصصی که به آموزش علاقه مندان به این رشته پزشکی می پردازد، فراوان است. ولی به هر حال تهدیدهایی نیز برای تازه واردان به این عرصه که باید با پزشکان معروف و با تجربه رقابت نمایند، احساس می شود. از این رو در این مطلب علاوه بر معرفی این رشته به کیفیت بازار کار رشته چشم پزشکی در ایران و دیگر کشورهای جهان می پردازیم.

معرفی رشته چشم پزشکی

برای معرفی رشته چشم پزشکی باید گفت شاخه ای از طب است که با اختلالات جسمی، فیزیولوژی و شناخت ماهیت بیماری های چشم در ارتباط می باشد. بدین ترتیب یک چشم پزشک مهارت لازم در جهت تشخیص، پیشگیری، درمان و جراحی چشم به منظور بهبود بیماری ها و رفع مشکلات بینایی را با ابزارهای سنجش خاصی دارد. با این توصیفات چشم پزشکان در کنترل و درمان کوررنگی، نزدیک بینی، پیرچشمی و حتی بیماری های سخت تر مانند آب مروارید، قوز قرنیه، بیماری های شبکیه یا مواردی با علل عصبی و ساختاری دارای توانایی های لازم هستند. بینایی سنجی هم یک رشته مرتبط با مراقبت های چشمی است که اقدامات ابتدایی برای پیشگیری از مشکلات چشمی و درمان های مقدماتی را انجام می دهد. البته بینایی سنج به عنوان پزشک شناخته نمی شود.

بازار کار چشم پزشکی

با نگاهی به بازار کار رشته چشم پزشکی به دلیل کمبود پزشکان حاذق فعال در این رشته و نیاز مستمر جامعه به خدمات این پزشکان، بازار پر رونقی را برای این رشته شاهد هستیم. بدین ترتیب چشم پزشکی و بازار کار پر رونق آن قادر است محصلان بسیاری را متمایل به حضور در آموزشهای آکادمیک این رشته پزشکی نماید. اگر به عنوان داوطلب ورود به دانشگاه نگران چشم انداز شغل چشم پزشکی در آینده کاری خود هستید، مراکز عالی و دانشگاهی بسیاری طالب استخدام فارغ التحصیلان این رشته در کلاس های درسی شان به عنوان مدرس هستند. همچنین بیمارستان ها، کلینیک ها و مراکز تحقیقاتی نیز درب های خود را برای متخصصان این رشته باز گذاشته اند.

 از این رو آینده شغل چشم پزشکی با وجود تعداد کم فارغ تحصیلان آن تضمین شده است. خصوصا اگر این پزشکان به تبحرهای لازم پزشکی تجهیز باشند که با احداث یک مطب خصوصی نیز می توانند، به درآمد قابل توجهی دست یابند. از دیگر بازارهای کار چشم پزشکان می توان به این موارد اشاره نمود:

  • فعالیت به عنوان مشاور و مراقب بیماری های چشمی
  • در قالب راهنما به چشم پزشکان کم تجربه تر
  • حضور به عنوان مدیر بخش های درمانی
  • کار در کشورهای دیگر
  • شرکت در سخنرانی ها و همایش های علمی
  • کار در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی

درآمد شغل چشم پزشکی چقدر است؟

برای آنکه بدانید درآمد شغل چشم پزشکی چقدر است؟ باید بگوییم، معیارهای متفاوتی وجود دارد که بر سطح در آمدی این قشر تاثیر می گذارد. با آنکه چشم پزشکان از موقعیت اجتماعی بالایی برخوردار هستند، اما بر اساس مولفه هایی درآمد هر کدام از آنها به گونه ای خاص رقم می خورد. در ادامه بعضی موارد اثر گذار بر درآمد چشم پزشکان را توضیح می دهیم.

  • محل کار:

همان طور که گفتیم، چشم پزشکان توانایی استخدام در مراکز متعددی را دارند که این امر می تواند میزان درآمد آنها را دارای نوسان سازد. گاهی برخی از این پزشکان به صورت دو شغله در بیمارستان ها و مطب های خصوصی خود فعالیت نموده که این امر سبب افزایش درآمد آنها می شود.

  • میزان تجارب و مهارت ها:

افزایش تجارب و مهارت ها سبب می شود دامنه عملکردی پزشک افزایش یابد که این امر بر تعداد متقاضیان مطب های آنها می افزاید. البته بسیاری از آنها با گذراندن دوره های تخصصی و فلوشیپ، علم و دانش و تجربه خود را گسترش داده که این امر نیز بر سطح درآمدی آنها به دلیل ارتقا توانایی هایشان تاثیر گذار است.

  • شاخه چشم پزشکی:

شاخه چشم پزشکی به دو دسته متخصص چشم پزشک و اپتومتریست تقسیم بندی می شود. سطح تحصیلات اپتومتریست به وی اجازه انجام مراقبت های اولیه بینایی، تجویز لنزهای اصلاحی و عینک، تشخیص ناهنجاری های چشم و مدیریت تغییرات بینایی را می دهد. ولی یک چشم پزشک علاوه بر تشخیص آسیب های چشمی، تجویز عینک و انتخاب نوع درمان، توانایی انجام انواع جراحی های چشم را دارد. بدین ترتیب طبیعی است که درآمد وی از یک اپتومتریست بالاتر باشد.

بازار کار چشم پزشکی در ایران

با وجود تخصص های مختلف مانند جراحی پلاستیک، جراحی ترمیمی، التهاب مجموعه عنبیه و بسیاری موارد دیگر، طبیعی است که بازار کار چشم پزشکی در ایران مطلوب باشد. از طرفی وجود تعداد بالای جمعیت و نیاز فراوان آنها به معاینات بالینی و تشخیصی نمی توان از نیاز وسیع جامعه به این پزشکان، چشم پوشی کرد. در یک برآورد برای هر ٤٠.٠٠٠ ایرانی یک چشم پزشک وجود دارد که این امر بازار پر تقاضایی را برای پزشکان این عرصه رقم می زند. البته پزشکانی که به موفقیت های بیشتری نائل شده و تعداد عمل های جراحی بیشتری را انجام می دهند، به مراتب سطح درآمدی قابل قبول تری را تجربه می کنند.

بازار کار چشم پزشکی در آمریکا

با امکانات جالب توجهی که آمریکا برای چشم پزشکان در نظر گفته، بسیاری از پزشکان تمایل به مهاجرت به این کشور غربی را دارند. همراهی خانواده با پزشک، امکان اقامت دائم و دریافت تابعیت این کشور دلایلی خوبی برای مهاجرت هستند. البته رونق بالای بازار کار چشم پزشکی در آمریکا و درآمدهای بالای پزشکان فعال در این کشور نیز بسیاری را تشویق به حضور در آمریکا برای فعالیت پزشکی نموده است. پزشکان علاقه مند باید در آزمونی موسوم به USLME شرکت نموده و در صورت کسب نمره قبولی مجوز حضور شغلی را در این کشور کسب نمایند. البته قبل از آن باید نسبت به اخذ ویزای کاری اقدام نمایند و سپس دریافت مجوز کاری در آمریکا را نیز به عنوان یکی از ملزومات مد نظر داشته باشند. سپس برای تعیین صلاحیت در آزمون ذکر شده شرکت نموده و با دریافت حد نصاب قبولی، مشغول به حرفه چشم پزشکی در این کشور شوند.

بازار کار چشم پزشکی در کانادا

رونق بالای اقتصادی در کانادا و وجود موقعیت های شغلی عالی برای چشم پزشکان، این کشور را مستعد مهاجرت نموده است. البته از حمایت های دولتی برای متخصصان چشم پزشک نیز نمی توان با بی توجهی گذر نمود. از این رو بازار کار چشم پزشکی در کانادا و امنیت شغلی در این کشور مورد تایید است. اکثر پزشکان به محض ورود به این کشور جذب بیمارستان ها، مراکز درمانی و کلینیک ها شده و به هیچ وجه نگران آینده شغلی خود نیستند. یکی دیگر از نکات مهم باب مهاجرت به کانادا، تخصیص بیمه بیکاری برابر ٥٥% میانگین درآمد هفتگی چشم پزشکان به آنها است. این امر آرامش و امنیت فراوانی را نصیب پزشکان متخصص فعال در این کشور می کند. این امور بسیاری از پزشکان ایرانی را مجاب نموده تا از فرصت های خوب این کشور برای یافتن شغل مناسب خود استفاده نمایند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *